Over mij

Over mij

Hallo! Mijn naam is Mareille, welkom op mijn site!

Wat leuk dat je hier bent. Ik geef yogales in en rondom Amsterdam. Mijn missie is zoveel mogelijk mensen inspireren het beste in zichzelf naar boven te halen door Yoga. Ik reis graag en organiseer meerdere keren per jaar yoga -events en retreats.

Yoga kwam rond 2002  in mijn leven, ik verlangde dat mijn lichaam wat minder stijf zou worden. Ik beoefende toen vele sporten, en studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Voor mij was de ingang naar yoga voornamelijk fysiek, later ondervond ik dat yoga ook mijn pad naar innerlijk geluk en tevredenheid zou worden. Yoga is zoveel meer dan lichaams-flexibiliteit. Juist die combinatie van het fysieke en het emotionele spreekt mij aan en komt in de lessen die ik geef terug.

In de tijd voordat ik yoga beoefende, lukte het mij maar zelden om echt rust te vinden, ik was erg competitief en het leek wel of ik altijd pijntjes had en een stijve onderrug. Langzaam kreeg ik steeds meer regelmaat in mijn yogalessen en leerde ik mijn lichaam goed kennen, beetje bij beetje werd ik sterker en rustiger. Yoga is nu niet meer weg te denken uit mijn leven, het is als een stevig fundament. Het is mijn grote liefde, het inspireert mij, ik kan er op bouwen en op terugvallen, en het brengt mij altijd regelrecht terug naar mijzelf, de enige plek waar je rust en kracht kunt ervaren. Yoga helpt mij met de dagelijkse dingen in het leven, het leert mij te focussen en om ontvankelijk in het leven te staan.  Ik geloof dat door yoga te integreren in je leven, je steviger in je schoenen staat, betere keuzes kunt maken en je lekkerder in je vel zit. Het maakt niet uit of dat betekent dat je 1 x in de week naar een les gaat, een paar houdingen thuis beoefent of elke dag 15 minuten mediteert.

Opleidingen
Na het afronden van mijn Bachelor in Sports (ALO, 2007) heb ik enkele jaren gewerkt als gymnastiekdocente op een lagere school in Amsterdam, in 2013 ben ik mijn eigen onderneming gestart als yoga docente en masseuse.

Mijn eigen yoga-reis begon met Critical Alignment yoga, bij Paul Braaksma. Ik heb daar ontzettend veel geleerd, het is een prachtige yoga-stijl. Na lange tijd bij Paul geoefend te hebben, ben ik verder gaan ‘hoppen’ en ontdekte ik dynamischere vormen van yoga, vooral de Astangha Vinyasa en Jivamukti stijl, spraken mij aan. Ik kom nogsteeds graag bij Svaha Yoga, waar ik in aanraking kwam met Bakthi Yoga en Jnana Yoga. In 2012 volgde ik mijn eerste Pre Teacher Training bij Delight, en in Februari 2013 reisde ik naar Brazilië voor de 200-hour TT met David Lurey en Mirjam Wagner. Januari 2016 volgde ik de 300 TT Hatha/Astangha Ayurveda in Zuid India.

Daarnaast heb ik ook de prachtige magische vorm van Yin Yoga mij eigen gemaakt (100- hour TT Jose De Groot, dat net als Thai yoga massage (Ces, Thakis, Dieke, Cleo, Howdy) de gave heeft om het lichaam en de geest zacht te maken en rust te geven.

Inspiratie 
Geïnspireerd door zowel de anatomie van het menselijk lichaam, en de vipassana-meditatie bevat mijn lesgeefstijl altijd aspecten van subtiele gewaarwordingen, focus op het fysieke lichaam en het energetische lichaam. Tevens staat het onderzoeken van de poort van ons vitale energie, de adem, een belangrijke rol in al mijn lessen.Ik heb in mijn eigen spirituele zoektocht veel inspiratie op gedaan, in de The yoga sutras, Bhagavad Gita,  Vipassana meditatie, non -dualisme, mindfulness and energy- work.
Grote inspiraties zijn voor mij  Mooji, Abraham Hicks, Jan Geurtz, Eckhart Tolle, Jeff Foster, Katie Byron.

Ik hoop je tijdens mijn lessen ook te inspireren.

Namaste Mareille

Join event